© Reinou Vogel 2012 
Website by:
WJH-ICT


Bekijk deze website 
met: Google Chrome

Wie ben ik?

Mijn naam is Reinou Vogel
 
Al vele jaren werk ik als groepsleerkracht in het basisonderwijs, hierbij heb ik op scholen met verschillende onderwijsconcepten gewerkt.
Als vakleerkracht muziek en als gastdocent vertellen bezoek ik alle leeftijdsgroepen in het basisonderwijs.
 
Mijn liefde voor verhalen uitte zich al vroeg. Al jong vertelde ik verzonnen verhaaltjes aan mijn poppen en schreef ik veel korte verhaaltjes, zoals het verhaal over: “De golf van Biskaje, een enorme golf die maar een enkele keer in Nederland voorkomt...”


Later werd ik een enthousiaste lezer. Graag deel ik met kinderen en volwassenen mijn liefde voor kinder-  en jeugdliteratuur. Ik gaf cursussen "Open Boek", voor leerkrachten om voor meer leesbeleving en leesmotivatie in de school te zorgen. 

De ontwikkelingen in het onderwijs stimuleerden mij om op zoek te gaan naar manieren om meer betrokkenheid, creativiteit en verbeeldingskracht bij kinderen te creëren.
 
In deze zoektocht stuitte ik jaren geleden op de Vertelacademie te Utrecht. Hier volgde ik de leerroute “Vertellen met en voor kinderen”. Op vele plaatsen vertel ik verhalen, zowel aan kinderen als aan volwassenen.Daarnaast stimuleer ik kinderen middels vertellessen om eigen verhalen te verzinnen en aan een publiek te vertellen.
Momenteel volg ik een verdiepende vertelopleiding bij de academie van Muziek, Woord en Dans te Lier (België)
 
Regelmatig werk ik samen met andere vertellers, muzikanten en beeldend kunstenaars bij voorstellingen en projecten. Steeds vaker zoek ik naar de verbinding tussen vertellen en muziek, mijn tweede passie.
 
Wat verhalen met en voor mensen kunnen doen verrast me nog voortdurend.
Spannende, verdrietige, historische, humoristische, waargebeurde, zelfverzonnen en ongelooflijke verhalen zorgen spelenderwijs voor een rijkdom aan taal, verbeelding, feitenkennis en inlevingsvermogen. 
 
 
Graag wil ik met jullie mijn vertelplezier delen!